SZJA bevallás, 1%: plusz 1 nap

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Ma éjfélig meghosszabbította a NAV az SZJA-bevallás és az 1+1%-os rendelkezés határidejét

2020. május 21.

Ismét a hibás rendszerműködés okozott kellemetlenséget az adózóknak

Az eredeti határidőhöz képest plusz egy nappal, vagyis ma éjfélig még megtekinthetők, módosíthatók, jóváhagyhatók az szja-bevallási tervezetek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal eSZJA rendszerében.

A határidő meghosszabbítását a tegnap éjszakai bizonytalan működés indokolja, amely sajnos már nem először okoz kellemetlen perceket az adózóknak és könyvelőknek.

A NAV kényszerűségből ezzel biztosítja, hogy mindenki hozzáférjen a számára készült bevallási tervezethez és valamennyi rendelkezni kívánó adózó támogathassa az általa kiválasztott civil szervezetet, technikai számos vallási közösséget, illetve a Nemzeti Tehetség Programot.

„Öröm az ürömben”, hogy az adó 1+1%-ának felajánlására is vonatkozik a határidő hosszabbítás

Tavaly 5,1 millióból 3,4 millióan nem rendelkeztek adójuk 1+1%-áról. Ezek az összegek ilyenkor a központi költségvetésbe kerülnek. 

Pedig biztos van olyan szervezet, amit a felajánlással korábban nem élő emberek is szeretnek, segített nekik, vagy olyan ügyet szolgál, amelyet szívesen támogatnának. Főleg, hogy most ezt olyan pénzből tehetik meg, amely biztosan nem hiányzik majd a családi kasszából.

Talán kevesen tudják, hogy a „népszerűbb” témákat vivő, ismert civil szervezetek akár több milliós támogatást is kaphatnak állami- és EU-s forrásokból. A kevésbé népszerűek, kisebbek pedig háttérbe szorulnak, vagy elenyésző összegű támogatáshoz jutnak a befektetett munkához képest.

Aki még nem tette, használja ki ezt az extra napot és ajánlja fel adója 1+1%-át az erre jogosult szervezeteknek.

Segítenek, hogy segíthessünk

A NAV központi ügyfélszolgálatain ma 16 óráig személyesen is intézhetőek az szja-bevallással és az 1+1%-kal kapcsolatos teendők.

Az eSZJA rendszer leggyorsabban az alábbi linken érhető el: https://eszja.nav.gov.hu/app/login/#login

A felajánlás elfogadására jogosult civil szervezetek körét a NAV folyamatosan frissíti. Az aktuális lista az alábibi linken érhető el: https://www.nav.gov.hu/nav/szja1_1/regisztralt_civil_2020